‘Orman Genel Müdürlüğü ve DSİ’ye 5 bin 64 personel alınacak’

Yatırım bedeli 4 milyar 618 milyon lirayı bulan 325 tesisin açılışı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Dünya Su Günü dolayısıyla düzenlenen toplu açılış töreniyle yapıldı.

Törene katılan Oktay, kuraklığın yeraltı sularında da ciddi azalmalara yol açtığına işaret etti. Su alanında AK Parti hükümetleri döneminde 300 milyar liraya yakın bir yatırımla 9 bin 189 tesisin hizmete açıldığını hatırlatan Oktay, inşa edilen bin 561 sulama tesisiyle, 20 milyon dekar alanı sulamaya açarak, çiftçiye yılda 60 milyar lira ilave gelir artışı sağladıklarını belirtti. Oktay, Tarım ve Orman Bakanlığının taşra teşkilatlarında, Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde görev yapmak üzere toplam 5 bin 64 personel alımı yapılacağının müjdesini paylaşarak, “Mühendis, veteriner hekim, pilot, orman muhafaza memuru, laborant, biyolog, sağlık teknikeri, güvenlik görevlisi gibi kadrolarda istihdam edilmek üzere alınacak bu personellerimizin bakanlığımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘Tahıl üretimi yeterli’

Oktay, Ukrayna-Rusya savaşının yol açtığı bölgesel güvenlik krizinin ve beraberinde gelen yaptırım uygulamalarının, buğday ve ayçiçeği gibi temel gıda maddelerinin temininde yol açtığı belirsizlik sebebiyle, gıda sektöründe de alarm zillerinin çalmasına yol açtığını ifade etti. Oktay, “Bizim tahıl üretimimiz, vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamaya rahatça yetecek düzeydedir. Ama ülkemiz aynı zamanda, un ve makarna başta olmak üzere pek çok üründe, dünyanın önde gelen gıda ihracatçılarından biridir. Bölgemizde yaşanan krizin yol açtığı belirsizlik, ister istemez bizi de yeni kaynaklar aramaya, yeni tedbirler geliştirmeye itiyor” diye konuştu.

 

“‘Orman Genel Müdürlüğü ve DSİ’ye 5 bin 64 personel alınacak’” için bir yorum